Ana sayfa  Annelik  Elsanatları  Haberler  Magazin Dünya  Magazin Türkiye  Moda  Ressamlar  Seramik

Tiyatro Sinema  Yazılar  Yemekler  Send Twitter  Twitter'da biz  Facebook'da biz  Pinterest'de biz

 

 
Annelik: Anne çocuk yazıları
DMCA.com

 

Gelişen ruhlar - Beden tipleri ve karakter özellikleri

Banu Conker Hayata Dair kadınlar kulübü

Yazan: Banu Conker
Gelişen ruhlar - Beden tipleri ve karakter özellikleri
Lise Bourbeau’nun ‘Gelişen ruhlar, iyileşen yaralar
kişisel gelişim: Özgürleşen ruhlar

Banu CONKER, Hayata Dair kişisel gelişim, 11 Ekim 2013
Banu Conker'in tüm Grafik Saati yazıları

Geçenlerde kitaplığımı düzenledim tekrar. O kadar uzun süredir yapmam gerekiyordu ki, yaptıktan sonra inanılmaz bir hafiflik hissettim. Yine bir sürü kitap ayırdım. Alıp alıp oraya buraya okunmak üzere bıraktığım kitapları sıraya dizdim.

Bir zamanlar her bulduğum kişisel gelişim kitaplarını alıyordum. Hatta bazı yayınevlerinin neredeyse bütün kitapları var. Kitaplık değil, kitapçı dükkanı gibi bir hava veriyor bazı raflar.

Aralarından bir kitap dikkatimi çekti, okuduğumu hiç hatırlamıyorum. İçini karıştırdım, hiç okunmamış, hiç dokunulmamış duruyor sayfalar. Lise Bourbeau’nun ‘Gelişen ruhlar, iyileşen yaralar’ adlı kitabı. Aslında tipik bir Amerikan kişisel gelişim kitabı. Bu kitaplarda dikkatimi çeken şey , kitapların sayfalar dolusu sadece bazı şeyleri tarif ettiği, ama nasıl iyileştirilebileceği konusunda hiçbir şey söylememesidir, aslında kitapların amacı ağzına bir parmak bal çalmak, sonra da ‘haydi seminerime gel de, iyileş’ demektir. Tabii buradan Amerika’ya seminere gidemediğim için bir çok kitap bana sadece bir şeylerin nedenini anlamada yardımcı olmuştur. Bu kitap da öyle.

Uzun bir süre önce kendimi cezalandırdığımı düşünmeye başladım. Arabaya benzin almıyor, ya yolda kalırsam diye telaş ediyordum. Ya da kötü giyinip, gittiğim yerde eziliyor büzülüyordum. Sonra kendi kendime, neden kendimi cezalandırmaya çalıştığımı sordum.
Hayata Dair haberleri

Bu kitapta çocuklukta aldığınız ruhsal yaralara göre beden tipiniz ve karakter özellikleriniz yazılmış. Tanımlar bana cuk oturmuş. Kitabı bulamazsanız diye örnekler veriyorum:

Reddedilme dolayısıyla içe çekilenler:

Bu tip çok zayıf, bedenini sürekli içeri çekerek dolaşanlar, örneğin anoreksiyalar... Ortalıktan kaybolmak isteyenler kısaca.

Terk edilme dolayısıyla bağımlı olanlar:

Bu tipler genelde sırt problemleri yaşarmış, bedenleri gevşek ve öne doğru, biraz kamburluk sorunları var.

Küçük düşme yarasından dolayı mazoşist olanlar:

Bu tipler genelde şişman, karınları bölgeleri geniş. Bulimikler bu gruptan çıkıyormuş.

İhanet yarasından dolayı kontrolcü olanlar:

Bu tipler de iri olan tipler. Kadınlarda kalçalar omuzlardan, erkeklerde omuzlar kalçalardan geniş. Yemeğe başlamadan tuz dökenler bu gruptan çıkarmış.

Haksızlık yarasından dolayı katı olanlar:

Tatlı yerine tuzluyu tercih edenler, çabuk öfkelenenler bu grupta...

Bütün bunlar erken çocukluk dönemlerinde ebeveynlerle yaşanılanlardan kaynaklanan ruhsal yaralar ve çocukluğumuzda aldığımız yaraları öyle bir kapatıyor, öyle bir bastırıyoruz ki, artık hiç farkında olmuyoruz. Sonuçta bütün hayatımızı çocukluğumuzda aldığımız yaralar yönetiyor. Hiç fark etmezsek aslında bize ait olmayan bir hayatı yaşıyoruz, ne kadar zengin de olsak, her istediğimizi yapabildiğimizi düşünsek de...

Fark etmek ve kabullenmekle başlıyor iyileşme. Kitapta da aynen bu yazıyor. Bu durumda ben iyileşmeye başladım, çünkü sorunun adını koyunca nasıl değiştirebileceğinizi kendi yönteminizle buluyorsunuz.

Çocuklarımızı da iyi yetiştirmenin en iyi yolu kendimizi iyileştirmek.

Darısı sizin başınıza.

Banu Conker
Banu Conker'in tüm Grafik Saati yazıları

Banu Conker'in kişisel gelişim yazıları

Banu Conker Hayata Dair annelik yazıları
Banu Conker'in diğer Hayata Dair yazıları

Diğer annelik yazıları

 

Hayata Dair Kişisel gelişim, yaşam, 11 Ekim 2013

 

Copyright: Her hakkı saklıdır  | kontak@grafiksaati.org  |  gizlilik politikası